DIY | Printen op post its

by - 07:00


Als blogger zijn post-its niet weg te denken uit onze werkplek. Deze kleine kleverige papiertjes gebruik ik om snel to do lijstjes en aantekeningen op te maken. Tegenwoordig kom ik een wel erg originele en leuke variant van post-its tegen, namelijk memoblokjes met quotes op gedrukt. Super leuk om op je computer, bureau of muur te kleven. Wist je trouwens dat je ze ook heel makkelijk zelf kunt maken? Ik laat je zien hoe! 


Je hebt maar een aantal dingen nodig voor deze DIY: papier, memoblokjes, een lat, balpen en washi tape.Begin met het ontwerpen in Word. Maak plaatjes die dezelfde grootte hebben van je post-its met daarin een leuke tekst. Heb je geen inspiratie? Surf dan even rond op Google, Tumlr, Pinterest,... Daar vind je gegarandeerd enkele mooie quotes. Klik nu in Word op 'opmaak' en vervolgens op 'grootte'. Er opent een kader waarop je onder 'positie' de woorden absolute positie horizontaal en verticaal terug vindt. Hier bepaal jij waar je plaatje op de pagina zal staan. Horizontaal koos ik voor 2 cm, verticaal op 3 cm. Bij het tweede plaatje gaf ik de waarden 2 cm en 11 cm in,... 


Heb je alle plaatjes goed geordend op je papier? Dan is het tijd om op een wit papier aan te duiden waarop je de post-its gaat vastzetten. Hiervoor heb je de waarden nodig die je daarnet ingaf in je computer. Bv.; je eerste plaatje staat op de waarden horizontaal 2 cm en verticaal 3 cm, dan meet je dit af op je papier en plak je daar de eerste post-it. Doe dit voor alle plaatjes en zet de post-it nog steviger vast met behulp van washi-tape.


Steek het papier in je printer en druk je document af. Als alles goed gaat staat de tekst perfect gedrukt op je post-its. Je kunt nu de washi-tape makkelijk van de post-its verwijderen.Laat bijvoorbeeld een leuke boodschap achter bij je vriend of vriendin door deze briefjes achter te laten in een agenda. Origineel toch?!De geprinte post-its zijn niet alleen leuk om ergens achter te laten, maar ook erg fijn om deze zelf te maken en een originele of toepasselijke tekst uit te zoeken. Laat deze boodschappen achter bij je vriend of vriendin en je maakt zijn of haar dag meteen een stuk beter. Veel plezier!

You May Also Like

18 reacties

 1. Aaaah wat een ontzettend leuke en originele DIY. Het resultaat is zo onwijs cute <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze is echt leuk! Zo kun je een hele deur of muur wel bekleden met elke dag/week een nieuwe. Dat printen is ook een goeie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gaaf idee! Het ziet er erg leuk uit -x-

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk! Ik ben benieuwd of ik dit in 1 keer goed kan printen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat ontzettend leuk, je word er toch supervrolijk van als je ze zo ziet hangen....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooh, wat een super handig artikel! Thans for sharing!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke DIY! Dit lijkt mij ook nog niet eens zo heel moeilijk om te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kei leuke DIY. Brengt wat leven in de brouwerij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een super leuke en originele DIY! Echt leuk. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een super leuke DIY
  Liefs Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat ben je toch lekker crea! Heel leuk dit!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dit is heel leuk en origineel! Thanks for sharing!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. OMG, ik vind dit echt geniaal! Ik zat echt te bedenken hoe je in godsnaam die teksten op de post its kreeg, maar heel simpel dus! Leuk leuk leuk, dit ga ik heel snel proberen!

  BeantwoordenVerwijderen