FASHION | Mode trends herfst/winter 2015 - 2016

by - 07:00


De zomer hebben we vaarwel moeten zeggen, de koude temperaturen komen er weer aan. Dat betekent dat het tijd wordt om je garderobe aan te passen en al je warme kleren boven te halen. Dit najaar zijn er een heleboel leuke trends. Hieronder vind je de opvallendste trends voor herfst/winter 2015 - 2016 terug.




Seventies
Kledij uit de jaren zeventig zijn helemaal hip en trendy. Het gaat dan vooral over klassieke en kante blousejes, lange rokken en hoge taillebroeken. In de zomer zagen we deze trend ook al opduiken, dus wie deze zomer reeds shopte in de senventies style, kan het in de winter blijven door dragen met lange laarzen, dikke mantels,.. 


Kleuren
Dit najaar is er genoeg keuze als het gaat om kleur. De zomerpastels - denk maar aan lichtroze of babyblauw - nemen we mee, maar dan wel stoer gecombineerd. Ook de combinatie zwart-wit blijft het goed doen. Nieuw zijn de warme aardetinten: okergeel, oranje- en bruintinten, maar de absolute knaller is groen. Van heel klassiek groen naar vergrijsd groen, een kleur die niet mag ontbreken in jouw garderobe.


Silhouetten 
Net zoals vorig jaar blijft oversized kleding een must. Super fijn, want kleding die net wat breder is, zitten heel comfortabel. Let wel op met deze trend. Oversized staat niet gelijk aan slonzig. Kies voor een oversized, rechtvallende jurk die je combineert met een panty en prachtige laarzen, super vrouwelijk. Draag je toch liever een wat strakker model? Ga dan voor een asymmetrisch exemplaar, zoals een jurk met een schuine onderzijde. 


Materialen
Passend binnen de comfortabele en natuurlijke trend: wol. Een oversized gebreide trui of wat dacht je van een gebreide jurk? Ook onmisbaar dit najaar: bont (als het aan mij licht de neppe, diervriendelijke variant). 


Prints
Dit seizoen zijn prints niet weg te denken uit je kledingkast. De vertrouwde streepjes en stipjes prints blijven ons vergezellen. Bloemen dragen we dit najaar ook, maar dan met een donkere achtergrond. Ook dierenprints mogen dit najaar weer onderdeel uitmaken van je outfit. Ik heb het niet over de dierenhuiden, maar wel over de printjes van vogels, vissen en andere dieren. Etnische prints zijn toppers van dit seizoen, zoals tribals of patchwork. Ben je niet te vinden voor drukke prints? Dan is de geometrische print echt iets voor jou! 


Musthaves
Afgelopen seizoen waren ze al hot, maar dit najaar worden ze nog langer: onze winterjassen. Ga voor een dik exemplaar met opvallende knoppen en je ben helemaal hip. Ook de klokrok of -jurk komen terug. Deze uitlopende jurken zijn heel vrouwelijk en verhullen oneffenheden rond de heupen. Een dag geen zin om een jurk of rokje te dragen? Kies dan voor de mannen pantalon. Heel klassiek, maar wel terug van weggeweest. Een broek die ook nog eens perfect is voor naar kantoor.

Welke trend vind jij leuk?

You May Also Like

14 reacties

  1. Ik hou van drukke prints! Leuk dat je alle trends bij elkaar hebt gezet <3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ohhh wat leuk, de seventies-achtige kleding vind ik wel erg leuk, net als de nepbont jasjes....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oeh dat poeder roze jasje is erg mooi. Ik vind het altijd leuk om dit soort plaatjes te bekijken. Fijne inspiratie.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Okergeel vind ik echt een mooie kleur! Daar zou ik wel wat van willen nog. :D

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik volg niet per sé trends, maar ik moet zeggen dat ik de meeste dingen die nu in de winkels hangen, toch wel erg leuk vind :D

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben dol op hoge taillebroeken en kanten blousejes, perfect dus! (; Leuk om zo op de hoogte te blijven van de trends!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Fijne inspiratie! Toevallig kocht ik deze week nog een trui met allemaal tijgers op :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Okergeel, come to momma! Ik kan namelijk niet wachten om die kleur weer aan te schaffen, want okergeel past zo mooi bij mijn huid en haar, maar ook bij anderen. Als ik anderen met okergeel zie, fantastisch gewoon!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Die foto met de fake fur jas is echt geweldig. kom maar op met die herfst.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. handig artikel voor vele en wat een mega leuke layout heb je nu meid!

    BeantwoordenVerwijderen