BEAUTY | Douchegels van Cattier Paris

by - 07:00


Telkens wanneer ik een nieuw product ontdek dat biologisch is, maakt mijn hart een vreugdesprongetje. Zo ook bij de producten van Cattier Paris. Dit Franse merk is milieubewust en gebruikt fijne, natuurlijke ingrediënten. Onlangs werden een aantal verpakkingen vernieuwd, waardoor de douchegels een frissere look kregen. De huidverzorgingsproducten zijn voorzien van een kleurcodering die refereert naar een bepaald huidtype. Hierdoor kun je in één oogopslag zien of het product al dan niet geschikt is voor jouw huid- en haartype. 


Tijdens de winterdagen is mijn huid vrij droog en is het nodig om verzorgende producten te gebruiken. Ik opteer dan ook liever voor een douchegel omdat ze meestal je huid meer verzorgen dan een gewoon stukje zeep. Ik testte drie verschillende douchegels van Cattier Paris uit: witte klei met munt-extract, witte klei met lavendelhoning en roze klei met palmarosa. 



De douchegels van Cattier Paris zitten in een handige tube die ervoor zorgt dat je goed kunt doseren. Daarnaast zijn al deze producten op basis van Ammonium Lauryl Sulfate, een vervanger voor SL(E)S. SL(E)S is een sterke reinigende stof die veel schuim produceert. Een nadeel is dat dit product uitdrogend en irriterend werkt. Hierdoor gebruiken veel natuurlijke merken een alternatief, ALS. ALS werkt hetzelfde als SL(E)S en wordt dan ook uit kokos-en palmolie gehaald. In de kern zijn deze stoffen gelijk, maar toch beweert men dat ALS minder agressief zou zijn dan SL(E)S. 


De Shampooing Douche met witte klei en munt-extract is een 2 in 1 product. Je kunt deze zowel voor op je huid als op je haren gebruiken. Ideaal voor als je op vakantie of naar de sportschool gaat. Een product met een subtiele muntgeur. Munt kan snel heel overheersend zijn, maar dit is zeker niet het geval. Ondanks dit product 2 in 1 is, gebruik ik hem het liefste als douchegel.


De douchegel heeft een aparte kleur, maar verwijst wel naar de verpakking van dit product. De gel is lopend en schuimt heerlijk! Mijn huid wordt goed verzorgd en ziet er schoon uit. Dankzij de frisse geur is dit product een aanrader om te gebruiken na een intensieve work-out. 


De douchegel met roze klei en palmarosa heeft de subtielste geur van al deze douchegels. De geur van bloeiende bloemen komt je tegemoet wanneer je het product gebruikt. Het is een geur die niet lang blijft hangen en zich ook niet verspreidt in je badkamer. 


De gel heeft een oranje kleur en is ook hier weer vrij lopend. Je merkt meteen dat je huid goed verzorgd wordt. Geen last meer van droge plekken op mijn huid na het douchen. Een bodylotion heb ik hierna zelfs niet meer nodig. Ik ben geen grote fan van de geur, maar gelukkig blijft de geur niet lang hangen. 


De douchegel met witte kleu en lavendelhoning is ideaal om te gebruiken na een drukke dag. Heb je even nood aan ontspanning? Neem een bad en gebruik deze douchegel. Wanneer je je ogen sluit, lijkt het alsof je door de Provence loopt. Heerlijke geur! 


De gel is doorschijnend en is minder lopend dan bovenstaande gels. Ook dit product heeft een goede werking: mijn huid wordt goed verzorgd en ruikt hemels! Lavendel overal. Deze is toch echt wel mijn favoriet geworden. 


Zoals je al wel gemerkt hebt, ben ik enorm te spreken over deze producten. Mijn huid voelt zacht aan en is niet geïrriteerd. De producten hebben een heel fijne werking en bevatten natuurlijke ingrediënten. Wat een topmerk!

De douchegels kun je bij de drogisterij kopen voor 8,09 euro/stuk.

You May Also Like

12 reacties

  1. WAt een vrolijke verpakkingen, krijg zin in de lente met die mooie foto's. Er zullen veel meiden net als jij biologisch fijn vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een vrolijke kleuren zeg :) Het lijken mij fijne geuren en producten om te gebruiken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een super leuke "paas" kleurtjes zeg. Hier wist ik het bestaan nog niet van af. Fijn review! -x-

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ken dit merk niet..volgens mij ,... komt me wel bekend voor , maar in ieder geval heb ik er nog nooit iets van geprobeerd! Klinkt goed

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik had nog nooit van dit merk gehoord, maar super dat ze biologische producten op de markt brengen! Deze producten lijken me dan ook erg fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De laatste lijkt mij wel wat! Alhoewel de munt wel heerlijk is als je in de ochtend een douche neemt, wordt je fris wakker van! Had nog niet van het merk gehoord, maar het ziet er veelbelovend uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb wel eens huidverzorging van Cattier-Paris geprobeerd en een body lotion, maar nog geen douchegels. Deze klinken wel heel fijn! Met name de Lavendelhoninggeur lijkt mij heel fijn en ontspannend :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Klinkt als fijne douhegels, de tubes zien er leuk uit :)
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zien er luxe en vrolijk uit en klinken heerlijk! De middelste lijkt me het meest interessant!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Cattier paris is echt zo heerlijk in gebruik, ik gebruik ze ook echt heel erg graag...de lavendelhonig variant heb ik ook eens gehad, hij was heel erg fijn in gebruik...

    BeantwoordenVerwijderen