Zelf limonade maken

by - 07:00


Wat heb ik de voorbije dagen ontzettend genoten van het warme weer. Die warme temperaturen zorgen ervoor dat je je ook even moet kunnen verfrissen. Waarom niet met een zelfgemaakte limonade? Met wat citroenen, een beetje suiker en water verkrijg je een heerlijke limonade. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder! Wat heb je nodig?
- 4 citroenen
- 1 klein kopje suiker
- water 

Was eerst de citroenen. Meestal worden die bespoten met een aantal producten en dat spoelen we er natuurlijk liever af. Hierna rol je de citroenen even zodat ze zacht worden, dit maakt het makkelijker om hem uit te persen. Schraap de schil van de vier citroenen en doe dit in een pan. Voeg één kopje water en één klein kopje suiker toe. Zet het vuur nu op een matig vuur. Laat dit nu ongeveer vijf minuten sudderen tot al de suiker is opgelost en het mengsel een subtiel gele kleur heeft. Zorg ervoor dat dit mengsel niet kookt!Wanneer de suiker is opgelost, zet je de pan van het vuur en laat je dit even afkoelen. Ondertussen pers je alle citroenen uit. Vervolgens ga je de inhoud van je pan door een zeef halen zodat alle citroenschillen weg zijn. Voeg dit mengsel samen met het citroensap in een limonadepomp of iets dergelijks. Het laatste wat je doet is water toevoegen. Ik heb ongeveer 7 kopjes water toegevoegd, maar dat hangt af van hoe sterk je de smaak wilt hebben.
Voor wie geïnteresseerd is in deze limonadepomp: ik kocht hem bij Zeeman voor 2,99 euro. Super goed prijsje en de pomp werkt ook prima! Op warme dagen is dit drankje super verfrissend! Voeg zeker een aantal ijsblokjes toe om het drankje nog lekkerder te maken. Dit drankje is veel lekkerder en gezonder dan limonade die je in de winkel koopt. 

You May Also Like

0 reacties