DIY | Memory Jar

by - 07:00


Het nieuwe jaar hebben we allemaal goed ingezet en we hebben weer een heleboel nieuwe voornemens. Toch schrik ik er elk jaar van dat ik de meeste mooie momenten van afgelopen jaar zo snel vergeet. De grote dingen vergeet je niet snel, maar die kleine lieve dingen waar je zo van genoten hebt, weet je niet meer. Herken jij dit? Dan is de volgende DIY zeker iets voor jou. Dit jaar maak ik een memory jar.


Om alle momenten niet te vergeten kun je eindeloos veel plakboeken maken. Alleen lijkt me dit niet super handig om van elk klein moment een foto te nemen of een kaartje van dat moment in een plakboek te plakken. Daar steek je giga veel tijd in. Toen kwam de memory jar. Een pot waarin je alle mooie momenten van een bepaald jaar verzamelt, zodat je op het einde van het jaar kunt terugblikken op al deze mooie momenten.

Het enige wat je nodig hebt is een pot, een leuk touw, papier, een label en eventueel washi tape. Op het labeltje schrijf je de naam die je aan de pot wilt geven. Ik schreef er simpelweg 'memory jar' op, maar je kunt er ook je eigen naam of een leuke quote op noteren. Plak dit vast op de pot en versier het met washi tape. Bind vervolgens nog een touw rond de pot en nu heb je een eigen memory jar.


Op kleine briefjes kun je nu al je geluksmomentjes noteren. Bij de pot leg ik ook een stapel briefjes en een pen zodat ik makkelijk enkele mooie momenten kan neerpennen. Ik kijk er zo naar uit om op het einde van het jaar terug te blikken op al de grote en kleine geluksmomenten! Een jaar vol prachtige momenten! 

You May Also Like

17 reacties

 1. Wow! Dit vind ik echt een super leuk idee zeg! :D -x-

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is zo leuk, ik was van plan er ook eens eentje te maken en wat denk je?....vergeten natuurlijk...dit jaar een nieuwe kans, dan maar....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleuk. Heb er vorig jaar een voor mn moeder gemaakt. Was wel een klus maar superleuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie memory jar heb je gemaakt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo'n memory jar heb ik ook ooit eens gemaakt alleen niet volgehouden haha/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben hier ook ooit aan begonnen, maar heb het nooit een heel jaar volgehouden helaas. Maar het is wel een heel leuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah, wat een leuk idee is dit!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit is zo'n leuk idee! Hierdoor sta je ook meer stil bij de kleine dingen in het leven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooi! Ik spaar elke dag momenten in een boekje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit blijft zo een schattig idee met leuke uitvoering!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk, de memory Jar die je hebt gemaakt is zo mooi ❤️
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik blijf een memory jar wel echt een leuk idee vinden! De jouwe ziet er ook mooi uit. Zelf zou ik bang zijn dat ik het een week netjes bij houd en daarna de helft van de tijd vergeet om er wat in te stoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind dit zo een leuk concept! Ik heb dit vorig jaar zelf geprobeerd maar dit is me niet helemaal gelukt. Soms vergat ik dat ik een memory jar had dus vergat ik ook de leuke 'kleine' momentjes op de schrijven. Ik heb hier nu een app van gevonden (memory jar) en het lukt me nu iets beter om dit op te slaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dit is heel leuk. Ik schreef altijd alle momenten op in mijn agenda, toen ik over ging naar een digitale agenda deed ik het niet meer. Nu heb ik voor 2016 gewoon weer een ouderwetse agenda en zal ik deze als een soort memory jar gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo vaak aan gedacht om eentje te maken en toch doe ik het nooit. Stom! Misschien nu toch maar op zoek naar zo'n schattig potje.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooi, ik ben benieuwd hoe vol hij zal zijn eind dit jaar :)

  BeantwoordenVerwijderen