Kneipp Sugar Body Scrub

by - 07:06


Kneipp weet me de laatste tijd enorm te verwennen. Na de Kneipp Douche Mint-Eucalyptus scrub, ontving ik twee Sugar Body Scrubs. Telkens wanneer er een pakketje van Kneipp binnenkomt, maak ik snel foto's en sla ik aan het testen. Dankzij hun producten is dat absoluut geen 'werk', maar net een enorm plezier om dit te doen. Maak kennis met deze heerlijke Kneipp Sugar Body Scrubs.

Kneipp Sugar Body Scrub in Amandelolie


De Kneipp Sugar Body Scrub zit in een witte plastic pot waarbij elke variatie een eigen kleur van deksel heeft. Bij de Amandelolie is dit een zilvere dop. 


Informatie op de verpakking. Je ziet bovenaan dat er suiker in zit, de textuur hiervan is altijd heerlijk om mee te scrubben. Het tweede ingrediënt is Helianthus Annuus Hybrid Oil, wat zonnebloemolie is. Hierna volgt amandelolie. Parfum zit ook in dit product, maar staat gelukkig onderaan op de lijst. Verder bevat de scrub geen conserveringsmiddelen, parabenen en mineralie oliën. 


Een groot pluspunt: de pot is goed afgesloten met een stukje folie. Zo weet je dat niemand anders eerst met zijn/haar vingers in de pot heeft gezeten en lekt de pot niet. 


Wanneer je de scrub open draait, moet je even goed roeren want de olie gaat een beetje bovenop liggen. Breng de scrub aan op de vochtige huid, masseer zacht en spoel hierna de scrub af. Hoe voelt deze aan? Heel bijzonder! Hij is zacht, grof, waterig en olie-achtig tegelijkertijd. Mijn huid voelt enorm zacht aan en glad aan. 

Geurbeschrijving vind ik moeilijk, maar ik doe een poging. Een hele zachte en warme geur, maar wel erg zoet. In combinatie met de zoete suikergeur verkrijg je een geur die sterk aanwezig is en dus ook een hele tijd op je lichaam blijft hangen. De geur vind ik niet erg lekker, maar dat is natuurlijk persoonlijk. 


Kneipp Sugar Body Scrub in Vijgenmelk & Arganolie


De vijgenmelk-arganolie variant zit ook in een witte plastic pot met een paarse dop. Je haalt de scrubs dus zeker niet door elkaar.


Informatie op de verpakking. Ook deze scrub bevat weer suiker en zonnebloemolie als eerste ingrediënten. Daarnaast bevat het ook nog arganolie en vijgenextract. Weer een scrub zonder conserveringsmiddelen, parabenen, minerale oliën.



Ook weer goed afgesloten met een folie, top!  


Qua werking is deze scrub exact hetzelfde als bovenstaand exemplaar. De olie die achterblijft op de huid zorgt voor extra zachtheid. Het is niet zo dat de olie waarneembaar op je huid zit in die mate dat je er last van hebt van het moment dat je je kleren aan wilt trekken. Ook heb je absoluut geen last van een plakkerig gevoel.

En weer doen we een poging om de geur te omschrijven. Heel zacht, zoet en licht kruidig. Ik ben niet echt fan van de geur van arganolie, maar dankzij de vijgenmelk wordt de geur van de arganolie geneutraliseerd. Bijzondere geur, echt hemels!  



Wat ben ik de laatste tijd super enthousiast over de producten van Kneipp. De geuren zijn goed gebalanceerd wat velen zal aanstaan. Mijn persoonlijke favoriet is de scrub met vijgenmelk en arganolie, die vind ik net wat frisser qua geur. De scrub moet je goed mengen bij gebruik. Ook is het best een grove scrub, je moet er wel van houden. Let wel even op wanneer je de scrub gebruikt, de badkamer kan plotseling erg glad worden. De ingrediënten zijn top en je huid voelt verzorgd en zacht aan. 

Geen minpuntjes? Er is wel één ding wat ik jammer vind, namelijk dat de potten niet super vol zitten. Ze zijn voor 2/3 gevuld en dat vind ik niet fijn wanneer ik een product koop. Ik ga er altijd vanuit dat de potten goed gevuld zijn. 

Kneipp Sugar Body Scrubs bevatten 200 gram, verkrijgbaar bij Kruidvat voor €8,99.


Dit artikel bevat producten wat is opgestuurd door een merk of bedrijf. Lees mijn disclaimer.

You May Also Like

41 reacties

  1. Ze zien eruit als lekkere producten, ook mooie foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me een fijne scrub! Ik hou zelf heel erg van suikerscrubs (maak ze altijd zelf), omdat zoutscrubs altijd zo prikken in je huid als je ergens een scheurtje of wondje hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beide bodycrubs lijken me zo fijn en goed. Helaas is het niet te koop bij de drogist bij mij in de buurt anders had ik echt allang 1 hiervan gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat ziet het er goed uit! Ik ben erg nieuwsgierig :)
    De geuren lijken mij ook erg fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ik gebruik zel altijd de scrums van rituals, die vind ik echt heerlijk! deze twee zien er ook super goed uit, het scheelt ook weer veel geld als je ze vergelijkt met de prijzen van rituals, ik ga ze onthouden!
    XOXO esmee

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh dit klinkt goed en het ziet er ook heel lekker uit! Ik moet toch echt Kneipp producten gaan gebruiken, dit heb ik nog nooit gedaan.

    Wat betreft de potten die niet 100% gevuld zijn, dit doet Rituals ook :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dit zijn heerlijke scrubs, die van mij zijn al bijna op!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. De substantie ziet er heel goed uit. Hou wel van grove scrubs met olie. Fijne review.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Klinkt heel fijn! Altijd zo zonde als de potten niet helemaal gevuld zijn :( Je ziet het vaak helaas.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. De versie met vijgen spreekt mij het meest aan!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Die met vijgenmelk spreekt me wel aan! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. De versie met vijgenmelk en arganolie lijkt mij het fijnst, omdat ik daarvan ook al eens een shower gel en body crème heb gehad en de geur is echt heel lekker! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik houd van grove scrub! Ik heb al de normale douchegel met vijgenmelk en arganolie, maar deze scrub gaat ook op de wishlist :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik heb eigenlijk nog nooit wat van Kneipp geprobeerd! Misschien toch maar eens doen dan! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hmmm ben wel eens benieuwd naar die met vijgen....

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wel heel fijn klinken deze. Wat een onwijs grote potten haha x

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hmm deze klinken heerlijk! Ik vind Kneipp sowieso een super fijn merk. Vooral de laatste geur spreekt mij heel erg aan!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. De producten van Kneipp ben ik zelf gek op! Deze scrub heb ik alleen nog nooit geprobeerd, maar lijkt mij wel heel erg fijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat lekker!!!!! Ben wel weer op zoek naar nieuwe bodyscrubs! Ze lijken mij echt heerlijk... Het is nu bij kruidvat 1 + 1 actie voor de liefhebbers... :)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ohhhh Deze zijn echt heerlijk zelf heb ik de amandel variant en hij is zo onwijs lekker....

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Die scrubs zien er heerlijk uit! De versie met amandelolie spreekt mij het meeste aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat zien ze beiden er fijn uit! Ik wil nu ook scrubben ...

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Het lijken me allebei heerlijke producten !
    Love, Quinty

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Klinkt erg fijn! Ik heb nog nooit een scrub van kneipp geprobeerd maar wel andere producten die erg goed bevielen. Dus ik ben erg benieuwd

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Ik ben echt dol op deze scrubs! Ik heb die met amandelolie gisteren nog eens geprobeerd en mijn benen zijn zo glowy en zacht, echt super!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Ik heb gisteren nog iets van Kneipp gekocht, zo heerlijk!

    xoxo
    www.its-dash.com

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Een geur beschrijven vindt ik ook altijd zo moeilijk! Deze scrubs lijken me heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Ze klinken fijn! Ik ben nu ook wel benieuwd naar de geuren geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. De scrub met mint- eucalyptus is 1 van men favorieten! Maar deze zien er ook het proberen waard uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Oh wat fijn dat je hier een review over geschreven hebt! Ik was namelijk zo nieuwsgierig naar die met de geur van vijgen! Hij lijkt me nog steeds echt heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Die met amandelolie heb ik ook gehad, een heerlijke scrub!

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Die ga ik absoluut nog eens aanschaffen. Lijkt me zo heerlijk! Vind Kneipp sowieso goed.

    BeantwoordenVerwijderen