NAILS | Hoe krijg je sterke en lange nagels?

by - 07:00


'Hoe krijg je lange nagels?', een vraag die mij vaak gesteld wordt. Tijd om hier eens grondig op te antwoorden. Nagels hebben het zwaar te verduren: nagellak, afwassen, schoonmaakmiddelen zorgen ervoor dat je nagels gaan afbreken, splijten en uitdrogen. Hoe kun je het voorkomen? Ik heb erg slappe nagels. Ze zijn heel buigzaam, ik kan ze gewoon afscheuren. Het is voor mij daarom moeilijk om mijn nagels te laten groeien omdat ze erg vaak en snel afbreken. Nu hoeven mijn nagels niet super lang te zijn, maar ik heb van nature een klein nagelbed, waardoor ze er korter uitzien. Gelukkig heb ik trucs gevonden om mijn nagels langer te doen lijken en ze steviger te maken.

Mijn eerste tip is om je nagels te vijlen. Vroeger gebruikte ik een nagelschaartje, maar sinds ik vijl, breken mijn nagels minder snel af. Ook de vorm van mijn nagels heb ik aangepast. Het is nu eenmaal een feit dat rond of ovaal kleiner oogt dan vierkant of rechthoekig. Door je nagels in een vierkante vorm te vijlen, lijken je nagels langer. Daarnaast zijn ze veel steviger en zullen ze minder snel breken dan wanneer je nagels een ronde vorm hebben.Heb je zwakke nagels? Gebruik eens een nagelverharder. Het is een kuurtje, wat inhoudt dat je elke dag een nieuwe laag van deze nagellak aanbrengt en dit na een week weer verwijdert. Je zult zien dat je nagels plotseling veel sterker zijn. Er zijn verschillende merken die nagelverharders in hun assortiment hebben. De nagelverharder van Kruidvat had op mijn nagels een positief effect.

Niet alleen je nagels zelf, maar ook je nagelriemen moet je verzorgen. De nagelriemen hebben een belangrijke functie: ze zorgen ervoor dat er geen bacteriën naar binnen dringen, waardoor je nagels gezond en mooi blijven. Zij zullen er mee voor zorgen dat je nagels sterk worden. Zijn je nagelriemen droog? Gebruik een olie om ze weer soepel en zacht te maken. Ook na het gebruiken van nagellakremover gebruik je best even een olie, omdat nagellakremover je nagelriemen vaak doet uitdrogen. 


Let op met nagellakremover! Een product dat je nagels laat uitdrogen, maar één ingrediënt zorgt ervoor dat je nagels heel zwak worden, namelijk aceton. Een krachtig, biologisch oplosmiddel dat zeer uitdrogend is voor de huid. Om die reden gebruik je beter een nagellakremover zonder aceton. Je zult merken dat je nagels minder snel zullen uitdrogen. Ik raad je ook aan om, na het verwijderen van je nagellak, altijd je handen grondig schoon te maken en een handcrème te gebruiken. 


Wie lange nagels wilt, zal regelmatig tijd moeten besteden aan het verzorgen van je nagels en nagelriemen. Ontdek zelf even welke producten bij jou een positief effect hebben en hoe vaak je deze moet verzorgen. Ik heb gemerkt dat mijn nagels nu veel sterker en langer zijn omdat ik meer tijd besteed aan de verzorging. Wanneer mijn handen of nagelriemen droog zijn, breng ik meteen een crème of olie aan. Als je niet geboren bent met sterke nagels zal het je wat meer tijd kosten, maar het is zeker niet onmogelijk om mooie en lange nagels te hebben.

Hoe verzorg jij je nagels?

You May Also Like

20 reacties

 1. Fijn artikel. Wat heb je mooie nagels!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fijne tips ik zou zelf echt eens wat meer aandacht aan mijn handen en nagels moeten besteden x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handige tips! Heb ik wel nodig als je mijn nagels zo ziet.. haha.

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik besteed ook veel meer tijd aan mijn nagels dan vroeger en het werkt echt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele fijne tips, mijn nagels zijn heel vaak zwak

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn nagels zijn ook niet bepaald stevig, maar ik heb dan ook meestal wel nagellak op. Handige tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Al heb ik sterke nagels waten ze zwak na kunstnagels dragen en ik zweek bij Trind verzorging en de nagelriemen masseren om groei te stimuleren.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijne tips! Nagelriemen zijn best belangrijk om te verzorgen, maar ik heb er best wel een hekel aan en doe het zelden, oeps.. Ik ben jammer genoeg ook een nagelbijter waardoor mijn nagels nooit echt lang zijn. Liefs, Laura.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik moet eerlijk toegeven dat ik echt gewoon niks aan mijn nagels doe. Ik ben een fervente nagelbijter dusja...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Erg leuk artikel! Ik heb lange tijd gelnagels gehad en nu niet meer. Daardoor zijn m'n nagels nu ook erg breekbaar. Ik gebruik ook vaak nagelverharders en dat werkt best goed voor me!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wat een handige tips, zelf gebruik ik inderdaad ook de nagelverharder van het kruidvat sinds vorig jaar . bij mij zelf wisselt de conditie van mijn nagels momenteel erg sterk...maar tips zoals het vierkant vijlen, helpen bij mij ook heel goed...leuk artikel...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die nagelverzorgingsproducten ga ik zeker een keertje proberen ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hele fijne tips! De olie ga ik zeker eens proberen want mijn nagelriemen zijn drama.
  Sowieso heb ik hele slappe nagels en mogen ze best een beetje meer aandacht krijgen..

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Handige tips, vijlen en inderdaad in een rechte vorm heeft bij mij ook enorm geholpen

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Top tips! Mijn nagels zijn ook zo zwak, deze tips& tricks ga ik zeker even toepassen! De nagel verharder van Trind moet ook zo goed zijn, heb je die wel eens gebruikt?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik gebruik altijd de Trind verzorging. En verder is mijn grootste tip om je nagels niet als gereedschap te gebruiken

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jaa, ik ben dol blij met dit artikeltje, want dit vroeg ik me al die tijd al af! En het lijkt me best eng dat je je nagels gewoon af kan scheuren, dat ze zo slap zijn..

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Goede tips! Zo ervaar ik het ook. Goed verzorgen en 'pamperen' dan zullen ze je dankbaar zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen