BEAUTY | Avène cleanance mat crème

by - 07:00

Image and video hosting by TinyPic

De voorbije jaren raakte ik steeds meer geïnteresseerd in skincare wegens mijn huidproblemen. Al een vijftal jaren heb ik last van hormonale acne. Niet even een bultje of een vervelend rood vlekje, maar een hele verzameling aan puistjes. Nu ik mijn huid steeds beter en meer verzorg, beginnen deze puistjes te verminderen alleen had ik nog last van een hele vette huid. Mijn huid produceert teveel talg waardoor de kans op puistjes groter wordt. Tijdens de pubertijd is je huid meestal wat vetter dan anders, maar bij mij is het natuurlijk weer erger dan bij anderen. Zou een matterende crème dé oplossing zijn?

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

De matterende crème zit in een vrij kleine tupe, maar je doet er wel een hele tijd mee. Op de verpakking staat duidelijk op hoe je deze crème precies moet gebruiken. Je brengt deze crème 's ochtends en 's avonds aan op een gereinigde huid. Zoals je kunt zien bevat dit product monolaurine wat de talgproductie onder controle houdt. 


Image and video hosting by TinyPic

De matterende crème heeft een heel fijne en aangename substantie. De crème laat zich goed over je huid verdelen en trekt ook erg snel in je huid. Het voelt zeker niet vet aan - het is dan ook een matterende crème. 

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Even een close-up van 'mijn huid maakt echt giga veel talg aan'. Zo ziet mijn huid er na een dagje uit. Helemaal glimmend en plakkerig, niet aangenaam. Op de eerste foto heb ik de crème niet gebruikt, terwijl ik dat bij de laatste foto wel had gedaan. Ik merk wel een verschil, ook al is dit verschil niet gigantisch groot. Wanneer ik de crème gebruik, duurt het veel langer voor mijn huid begint te glimmen. 

Image and video hosting by TinyPic

De matterende crème van Avène is een fijn product. De substantie is zeer aangenaam en voelt zeker niet vet aan. Ik merk zeker een verschil: wanneer ik de crème gebruik, duurt het veel langer voor mijn huid gaat glimmen. Het is niet zo dat mijn huid helemaal niet meer glimt, wat ik eigenlijk wel had verwacht. Mijn huid produceert zoveel talg dat ik een iets agressiever product kan verdragen. 

Avène cleanance mat kost ongeveer 12 euro en vind je terug bij de apotheker.

You May Also Like

9 reacties

 1. Het verschil vind ik toch best goed. Ik heb zelf ook echt een hele vette huid, dus ik denk dat ik deze snel eens ga proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je ziet toch best een verschil. Heb er zelf geen ervaring mee, mijn hoofd glimt alleen een beetje als het heel warm is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja ik ken dit merk, waar ik vroeger werkte hadden ze het ook en mensen met huidproblemen reageren hier heel goed op.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb nét hetzelfde op vlak van een vettige huid! Heb jij er dan ook last van, van een droge huid als je uit de douche stapt? (Dan moet ik zo'n crème (ook van Avène!) opsmeren zodat het de droogheid tegengaat.) En eerlijk gezegd had ik hier niet veel vertrouwen in, voor mij werkt poeder gewoon best goed. Maar zoals je zei, je huid (en de mijne) is extreem vettig na een dag en geen enkel product zal dat ooit volledig kunnen opvangen. Nu weet ik alleszins dat ik de hoop zal moeten opgeven met 'Na mijn puberteit is het over', want jij sukkelt er ook nog steeds mee. Helaas. Ik ga deze onthouden voor als ik puistjesloos ben en het glimmen er nog steeds is. (:

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, als ik uit de douche stap kan mijn huid heel droog zijn. Super vervelend! Dan gebruik ik ook de crème niet, maar net een wat vettigere crème. Bij mij is het wel iets erfelijk: mijn opa had een hele vette huid, mijn moeder heeft dit en ik ook. Duuus, er is nog altijd een kans dat jij hier vanaf geraakt ;)

   Verwijderen
 5. Tjonge het maakt toch best wel een zichtbaar verschil als je de matterende creme hebt gebruikt...Ik heb op dat gebied niet echt veel ervaring op het gebied van dit soort huidproblemen, maar dit klinkt goed en redelijk betaalbaar...fijne review!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zie echt wel een zichtbaar verschil hoor! Hij matteert wel degelijk. Zelf heb ik gelukkig niet zo veel last van een glimmende huid, mijn huid is juist heel erg droog :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat het product toch een verschil bij je teweeg brengt!

  BeantwoordenVerwijderen