BEAUTY | E-polette: beschermt je ogen tegen het licht van beeldschermen

by - 07:00


Je hoort steeds vaker over het brillenmerk Polette, wat niet verbazend is. De brillen zijn van een goede kwaliteit en zien er prachtig uit. Je kunt helemaal zelf jouw bril samenstellen waardoor je altijd over een uniek exemplaar beschikt. Ik was dan ook super enthousiast toen ik hoorde dat ik van Polette een bril naar keuze mocht uitkiezen. 


Polette onstond in Frankrijk waar één man een heel bijzonder idee had. Gedaan met dure opticiens, laten we ons brillenmerk online gooien. Met succes! Polette groeide uit naar een wereldwijd bekend merk. Doordat Polette werkt zonder tussenpartijen zoals licentiehouders, kunnen ze de prijzen van hun brillen zeer laag houden. Polette functioneert als enige tussenpersoon tussen de fabriek en de klant. Hierdoor zijn de brillen 80% goedkoper dan die van de opticien. 

Je kunt momenteel uit meer dan 900 brillen kiezen. Ze verkopen zowel brillen als zonnebrillen en zelfs brillen die speciaal bedoelt zijn voor mensen die vaak achter een beeldscherm zitten. Wist je trouwens dat je de kleur van je glazen kunt kiezen? Een rode bril met blauwe glazen, het kan - maar het lijkt me geen topcombo. Het allerbelangrijkste: de glazen van Polette zijn ontspiegeld en kraswerend. Ze zijn voorzien van UV 400 bescherming.


Ik was volop aan het rondkijken tussen de zonnebrillen, toen mijn oog viel op de e-polette. Een bril die je ogen beschermt tegen het licht van beeldschermen. Als blogger zit je nogal vaak voor dat blauwe scherm, dus het leek me heel handig om deze bril uit te testen. Ik koos voor het vintage model E-Ferguson.

Hoe werkt deze bril? Wanneer het 's avonds donker wordt, maakt ons lichaam melatonine aan en word je moe. Zit je 's avonds echter nog achter je computer, dan gebeurt dit niet. Dit komt omdat de LED-schermen veel blauw en helder licht uitstralen. Hierdoor word je biologische klok verstoord, want ons lichaam maakt geen melatonine aan waardoor je minder snel moe wordt. Daarnaast zal dit blauwe licht je ogen beschadigen. Daarom zijn de e-polette brillen voorzien van een lichte geel filter dat 40% van het blauwe licht filtert.De bril heeft een super leuk model. Ook past hij perfect! Misschien dat ik voor een ander model had moeten kiezen, aangezien de glazen wat te groot zijn voor mijn gezicht. Heel vreemd, want bij zonnebrillen past deze vorm perfect. Op zich maakt het niet zo veel uit, want de bril draag ik enkel als ik achter mijn computer zit. Voor als je je zou afvragen: is er een klein stukje op de bril blauw? (je ziet duidelijk een blauwe schijn op de foto) Nee, dat niet. Op de glazen zit een blauwe filter, waardoor het lijkt alsof er een deel van de bril blauw is. Wanneer ik deze bril opzet, merk ik dat mijn computerscherm helderder en iets geliger lijkt. Het blauwe licht wordt dus zeer goed gefilterd. 
Over het algemeen ben ik zeer tevreden over mijn bril en raad ik je zeker aan om eens een kijkje te nemen op de webshop van Polette. Goede oogbescherming is heel belangrijk, dus een e-polette kan iedereen wel gebruiken. Ook de levering van het pakketje was top: na een week lag de bril op mijn deurmat. 

Wat vind jij van dit merk?


Dit artikel bevat producten wat is opgestuurd door een merk of bedrijf. Lees mijn disclaimer.

You May Also Like

23 reacties

 1. Wat handig om een bril te hebben voor het werken achter de laptop. Ik heb snel hoofdpijn als ik achter de computer zit. Stond er niet bij stil dat dit wellicht door mijn bril komt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke bril! En ook super easy om natuurlijk de bril op te zetten als je gaat werken achter de laptop!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt mij heel handig! Ik breng ook best veel tijd achter m'n laptop door dus dit is wel een goed idee. Bril staat je goed trouwens :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie bril wel fijn om een bril te hebben voor achter de laptop

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bril staat je goed! Het merk kende ik eigenlijk nog niet, handig dat er zo'n bril bestaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oo wat een mooie bril! Staat je erg leuk :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou achter de pc krijg ik wel onrustige ogen dus dit zou wel fijn zijn. Wat leuk dat je erover schijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha, ik heb precies hetzelfde model alleen met zonnebrilglazen! Ik ben dol op Polette en heel blij met mijn bril.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat staat deze bril je leuk! Volgens mij heb jij wel een brillenhoofd, of niet haha? Ik bedoel daarmee dat brillen je super leuk staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat hoor ik toch elke keer een goede dingen over Polette, zelf ben ik geen brildraagster, maar ik ga het zeker onthouden voor mijn man..( die verslijt er nog wel eens een, hij gaat er graag op zitten...)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik denk dat ik ook wel zo'n bril kan gebruiken, krijg snel hoofdpijn van felle schermen. Hij staat je erg leuk trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik kende het merk nog niet, wel handig dat er zoiets bestaat! & Erg leuk montuur!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat goed zeg dat de bril je tegen je beeldscherm beschermd. Kan ik zeker gebruiken haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mijn volgende ga ik waarschijnlijk ook daar kopen. Maar brillen staan vaak scheef om mijn hoofd, dus ik twijfel nog wel een beetje.... Deze klinkt wel interessant moet ik zeggen

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuke en ook handige bril!
  Liefs Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Een bril staat je goed! Ik heb ook een zonnebril van Polette, een erg fijne merk!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Super interessant, ik wist wel dat licht van je telefoon niet goed was voordat je ging slapen, maar niet dat er nu zelfs speciale brillen waren om dit effect tegen te gaan. Weer iets geleerd en misschien dat ik er eens 1 ga bestellen aangezien ik (écht) de hele dag op mijn laptop zit op werk en thuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh, dit is wel heel ideaal! Nooit eerder van gehoord. Ik ga er zeker eens naar kijken.

  BeantwoordenVerwijderen