FOOD | Makkelijk en gezond ontbijten met havermout en yoghurt

by - 07:00


Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag: het geeft ons meer energie, we kunnen ons beter concentreren, ons humeur wordt er beter van,... Toch zijn er heel wat mensen die het moeilijk hebben om 's ochtends te ontbijten. Dat komt omdat ontbijt meestal vrij zwaar op de maag ligt in de ochtend, maar als je niet ontbijt heb je na een uur gigantisch veel honger. Ik heb de oplossing: een luchtig ontbijt dat er tegelijkertijd voor zorgt dat je je langer verzadigd voelt. 


Voor dit ontbijtje maak ik gebruik van drie ingrediënten:
- havermout
- fruit, ik ga meestal voor kiwi's
- yoghurt, mijn favoriet is Griekste yoghurt


Eerst meng ik de yoghurt met de havermout. Ik gebruik hiervoor altijd drie tot vier lepels yoghurt en twee tot drie lepels havermout. Meng goed door elkaar, want op deze manier wordt de havermout zachter wat ik veel lekkerder vind.


Vervolgens snijd ik al het fruit in stukjes en meng het onder de yoghurt en havermout. Waarom vind ik dit ontbijtje het lekkerste met kiwi? Het sap van de kiwi mengt zich onder het mengsel waardoor dit ontbijtje een frisse smaak krijgt. 


En dit is dus mijn lievelingsontbijt dat heel luchtig is, maar tegelijkertijd ervoor zorgt dat je je lang verzadigd voelt. Daarnaast is het echt heel makkelijk om te maken en ook nog eens gezond, maar vooral super lekker. Heb jij een favoriet ontbijt?

You May Also Like

11 reacties

 1. lijkt me best lekker maar lust geen havermout. Eigenlijk krijg ik alleen van dat soort brinta erin. Met die kiwi erbij geeft wel smaak. Misschien toch nog eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Havermout heeft een smaak waar ik niet aan kan wennen, maar wil dat wel graag haha! Misschien zou ik het een nachtje laten staan zodat alles lekker zacht werd en nog een beetje honing erbij ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zier er super lekker en gezond uit! Eerlijk gezegd neem ik vaak in de week niet de tijd om te ontbijten. In de weekends hou ik meestal gewoon op cornflakes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind havermout lekker en heb het eigenlijk nog nooit rauw gegeten. Ik laat het even koken in amandelmelk of laat het een nachtje weken in amandelmelk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt me heel voedzaam, ik moet echt eens havermout proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik eet havermout altijd met melk. Ik warm het dan op in de magnetron. Lekker wat krentjes en banaan erbij! yum

  BeantwoordenVerwijderen
 7. eigenlijk eet ik al een aantal jaren haast nooit geen havermout meer, maar als ik dit zo zie, vraag ik mij wel af waarom eigenlijk niet mee...het klinkt erg lekker...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik at altijd havermout met melk, ik heb het nog nooit geprobeerd met yoghurt, ga ik morgen eens proberen! Bedankt voor de tip! Wat een mooie foto's heb je erbij gemaakt trouwens! (:

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Eerlijk? Ik ontbijt niet elke morgen omdat ik soms het niet naar binnen krijg maar dit ontbijtje ziet er heerlijk uit :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijk recept, het ziet er verrukkelijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen