DIY | Maak leuke kerstman enveloppen

by - 07:00Tijdens deze koude winterdagen stromen de kerstkaartjes binnen. Net als ieder jaar ga ik op zoek naar de leukste en origineelste kerstkaartjes. Soms een hele zoektocht, maar meestal vind ik precies wat ik zoek. Wat ik altijd jammer vind, is dat de enveloppen van de kerstkaartjes zo saai zijn. Dan vind je eindelijk een origineel kaartje, dan nog is de enveloppe gewoon wit. Tijd om daar verandering in te brengen. Tover je saaie, witte enveloppen om tot een kerstman! 


Neem  de enveloppen die je wilt opvrolijken. Teken de de grootte van de enveloppe over op een rood papier en lijm de rode rechthoek vervolgens vast op de enveloppe. Laat dit even goed drogen.


Uit een wit papier knip je een smalle rechthoek die je verticaal vastzet op de enveloppe. Ook knip je uit dit wit papier twee halve cirkels uit. Deze vormen de kraag van de kerstman. Nu kun je op de kraag een aantal stukjes watjes bevestigen op de kraag.


Knip nog eens een smalle rechthoek uit, maar deze keer uit een zwart papier. Ook hieruit knip je twee rondjes die de knopen zullen voorstellen. Als laatste teken je met een gouden pen een vierkantje op het zwarte smalle rechthoekje. Voila, nu heb je leuke kerstman enveloppen! 

Verstuur jij nog kerstkaartjes?

You May Also Like

19 reacties

 1. Wat leuk. Verstuur ze vandaag maar het worden er wel minder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke DIY heb je gemaakt zeg, dit maakt het zeker leuker en bijzonderder. Ik verstuur eigenlijk al twee geen kerstkaarten meer haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben niet zo van het kerstkaartjes schrijven, haha. Maar deze DIY vind ik wel erg tof, hihi. Zo origineel Michaela! (:

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aaahw! Zo ontzettend leuk. Eigenlijk zou iedereen weer kaarten moeten versturen, e- cards zijn niet altijd even persoonlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt te schattig dit. Het ziet er zo leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat grappig haha, ik krijg laatste een boekje binnen van waar ik animator ben en daar stond iets soortgelijks in. :p Ik ga zelf vrijdag enkele kerstkaartjes maken, ik stuur er zelf geen meer, maar ik stop ze wel bij cadeautjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat schattig gedaan zeg! Ik doe ook nog steeds aan kerstkaarten, hoewel ik eigenlijk alleen familie nog maar een kaartje stuur, omdat ik het met name voor oudere mensen wel heel leuk vind :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oo wat schattig zeg, maar ik ben niet zo creatief zoals jij :) X leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit zijn echt de schattigste enveloppen! Ik ben bang dat mijn kerstkaartjes niet op tijd aankomen als ik dit nog ga knutselen en daarna kaartjes verstuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ziet er superleuk uit! Ik ben alleen niet zo creatief en verstuur gewoon kerstkaartjes die je in de winkel kan kopen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha, hoe schattig ziet dit eruit?! Mijn kerstkaartjes zijn jammer genoeg quasi allemaal al de deur uit maar zeker en vast een ideetje voor volgend jaar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Kei leuk idee, het is eens wat anders dan een saaie witte enveloppe af te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw zo leuk gedaan! Het ziet er super schattig uit. En wat Klaartje hierboven zegt: het is eens wat anders dan een saai witte enveloppe. Heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dit heb je echt heel leuk gedaan! Ik zou zelf nooit op het idee zijn gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh ja, dit had ik al eens zien voorbijkomen op Pinterest, maar wist niet hoe je dit moest maken. Leuk! Wij sturen elk jaar nog kerstkaartjes, wat altijd tot kleine frustraties leidt bij mijn ouders, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh, deze zijn heel leuk!
  Ik schrijf zelf ook nog kerstkaartjes en geef ze aan mijn vriendinnen :) Mijn ouders schrijven er ook nog! x

  BeantwoordenVerwijderen