FOOD | Gebakjes met crème au beurre, marsepein en aardbei

by - 07:00


Waarmee je mij heel erg blij maakt? Met heerlijke gebakjes! Vooral de gebakjes met mokka smaak en de gebakjes met crème-au-beurre, marseipein en framboos behoren tot mijn favorieten. Jaja, ik dacht weer eens van 'kan ik dit zelf maken?' Ontdek hier het recept voor deze heerlijke gebakjes.


Je begint met het maken van biscuit. Hiervoor heb je de volgende ingrediënten nodig:

- 225 ml eieren
- 115 g suiker
- 115 g bloem
- 20 g bloemsuiker
- 20 g amandelpoeder

Meng alles samen in een kom en giet het mengsel in een bakvorm. Zet deze daarna zo'n 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden. Uit het biscuit kun je nu vierkantjes of rondjes uitsnijden. Heb je teveel biscuit over? Dan is het mogelijk om een deel van de biscuit in te vriezen en een volgende keer te gebruiken.


Vervolgens snijd je de gebakjes doormidden en besmeer je ze met confituur. Deze gebakjes worden meestal in framboossmaak gemaakt, maar het maakt niet veel uit voor welke smaak je kiest. Ik koos voor een frisse aardbeismaak. 


Tijd om crème-au-beurre te maken. Zorg er zeker voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, dit is super belangrijk! Meng suiker, water en een uitgeschraapte vanillestok en breng deze aan de kook. Klop 5 eierdooiers los en giet de suikersiroop erbij. Klop het mengsel nu koud (ongeveer 5 minuten) en doe er daarna, al kloppend, 300 gram boter bij.

De crème-au-beurre smeer je ook tussen de gebakjes. Hiervoor moeten de gebakjes zeer goed afgekoeld zijn, anders smelt deze weg.


Smeer nu ook de crème-au-beurre helemaal rondom de gebakjes. Dit zal ervoor zorgen dat de marsepein straks heel goed aan de gebakjes zal blijven hangen.


Als laatste rol je een lap marsepein uit van zo'n 3 mm dik. Gebruik hiervoor geen bloem, maar bloemsuiker om uit te rollen. Snij hier een rechthoek uit en wikkel deze rond het gebakje. Werk af met een toefje crème-au-beurre. Geniet van je gebakje! 

You May Also Like

13 reacties

  1. Dit is leuk! Binnenkort ben ik jarig en dan kan ik dit wel maken! Ze zien er uit als van de bakker zelf zo mooi heb je ze gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wow ik dacht dat deze gewoon van de patisserie kwamen. Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh wauw ze zien er zo lekker en leuk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hmm wat zien ze er lekker en vrolijk uit :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat ziet dat er lekker uit!!!
    Liefs Nathalie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ziet er heel leuk en vooral lekker uit!
    XOXO Esmee

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hmmmm wat een mooie gebakjes! Ze lijken mij ook heel lekker :D Je lay-out vind ik echt geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Tjonge jonge het lijken wel kleine kadootjes als je het zo ziet...volgens mij smaken ze bere lekker...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Img dit ziet er overheerlijk uit :o
    Ziet er dan nog eens Cute uit ook!
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  10. OMG dit ziet er héérlijk uit :D

    BeantwoordenVerwijderen